Svedehytteceremoni

Svedehytteceremonien er en ældgammel hellig renselsesceremoni, den kan være en healende ceremoni i sig selv, men anvendes ligeledes som en vigtig forberedende ceremoni til både Vision-quest og Soldansen.
Selve svedehytten symboliserer Moder Jords livmoder, alt livs moder. Fra bålet udenfor indføres rødglødende sten, der anbringes i en udgravet fordybning i hyttens midte. Vandet, der anses som værende helligt, på grund af dets evne til at rense og helbrede, hældes over stenene og hytten fyldes med varm damp. I dette varme fugtige mørke foregår der nu en hellig renselse, hvor både krop, sind og sjæl næres og heales. Det er en bøn fra hjertet, med sange og taksigelser til os selv og alt det skabte. Denne powerfyldte og dog milde ceremoni giver fornyet kraft og energi, en følelse af at blive født på ny.

Vi kender oftest svedehytten fra de Nordamerikanske indianere, som en flettet pilehytte der bliver dækket med bisonskind eller andet materiale. Men svedehytten er også kendt af folk fra andre steder i verden. I Latinamerika er selve hytten ofte bygget af sten. De gamle Sukumaer i Tansania, anvendte to ord for svedehytte: det ene er “Ilagilo”, hvilket betyder at lægge noget bag sig, det andet er “Ulinha” som betyder at træde op på næste trin, hvilke er en meget rammende beskrivelse. På New Zealand, blandt Maori folket, anvendes fem forskellige former for svedehytter alt afhængig af formålet. Både i oprindelige kulturer, og nu også i vestens moderne samfund, blomster svedehytteceremonien frem på ny.

I år 2000 kom jeg i kontakt med den mexicanske shaman og soldanser Andres King Cobos, og 3 år senere blev jeg opfordret til selv at lede svedehytteceremonien. Han var gennem mange år min lærer og samarbejdspartner. Det sammen gælder maori medicinkvinden, Erena Rhöse, som allerede i 1989 introducerede mig til en kriger svedehytte.

I Moder Jords have udfører vi svedehytteceremonier ved årets store overgange: forårsjævndøgn, sommersolhverv, efterårsjævndøgn og vintersolhverv. Fokus vil være lagt på de elementer og kvaliteter, der hører til årshjulets aktuelle rytme. Børn og unge er velkomne til at deltage, og der er aldrig to svedehytter der er ens.

TILMELDING og AFBUD.
Bliver du forhindret i at deltage i Svedehytteceremonien og melder afbud, skal afbuddet ske mindst 7 dage før ceremoni afholdelse, for at du får din betaling retur.

Melder du afbud senere end 7 dage før Svedehytteceremonien afholdelse, kan du få overført din betaling til en anden aktivitet i ModerJordsHave.dk

Melder du afbud mindre end 24 timer før svedehytteceremonien afholdelse, er der ingen refusion.

Tilmeld Nyhedsbrevet